רשימת הבלוגים שלי

יום שני, 8 באפריל 2013

נושא החקר, שאלת החקר והרקע המדעי

נושא ושאלת החקר



  • נושא החקר: שמרים
  • מדוע בחרנו בנושא זה? בחרנו בנושא זה מפני שזהו נושא מחיי היום יום והקשר שלנו לנושא הוא שאנחנו אוהבות אוכל.
  • הניסוח המעודכן: מהו הקשר בין סוגי קמח שונים לבין תפיחת הבצק?
  • המשתנה בלתי תלוי: הקמח
  • המשתנה התלוי: שמרים
  • כיצד אנחנו מתכוונות לבצע את החקר- כניסוי או כתצפית? אנו מתכוונות לבצע את החקר בניסוי.


רקע מדעי

תשובות לשאלות הקודמות לחקר:



  1. נחוצים לנו שלושה סוגי קמח.
  2. סוגי הקמח הנחוצים לנו הם קמח לבן, קמח תופח וקמח מלא. (מקור המידע היא אמא של דיה)
  3. סוגי השמרים שיש הם שמרים יבשים ושמרים טריים. (מקור המידע היא אמא של דיה)
  4. השמרים הנחוצים לנו הם שמרים יבשים. (מקור המידע היא אמא של דיה)
  5. המרכיבים הנחוצים לנו הם קמח, שמרים, מלח ומים. (מקור המידע היא אמא של דיה)
  6. אנו צריכות לתת לבצק לתפוח כשעה. (מקור המידע הוא אבא של דיה)
  7. כמות הקמח שצריך לשים היא כוס. (מקור המידע הוא אבא של טל)
  8. כמות השמרים שצריך לשים היא חצי כפית. (מקור המידע הוא אבא של טל)
  9. הטמפרטורה הרצויה שבה צריך לתת לבצק לתפוח היא טמפרטורת החדר. (מקור המידע הוא אבא של דיה ואבא של טל)
  10. הבצקים לא יתפחו יותר מכיוון שזה לא משנה אם נשים את הבצק באור או בחושך הוא יתפח באותה מידה. בדרך כלל שמים את הבצק מתחת למגבת מכיוון שאם נשים את הבצק באור אז השכבה העליונה תתקשה, אבל זה לא ישפיע על רמת התפיחה.
  11. אם נוסיף לקמחים אבקת אפייה הם יתפחו יותר מכיוון שאבקת אפייה הוא חומר מתפיח. שמים אותו לפעמים בעוגות כדי שהן יתפחו ואם נשים אותו בבצק הוא יתפח יותר. ובגלל זה הבצק התופח תפח הכי הרבה בזמן הניסוי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה