רשימת הבלוגים שלי

יום רביעי, 24 באפריל 2013

תקציר לעבודת החקר


שם התלמידים בצוות: עדי כהן, טל דיין, נועם ארונוביץ, דיה אוטורגוסט וחן נוילנדר
שם המורה המנחה: פנינה חכמון
שם החטיבה ושם הישוב: גוונים, ראש העין
שם המנהלת: ציפי בן מאיר




שמרים- השפעת סוג הקמח על תפיחת הבצק


מבוא: מסגרת העבודה חקרנו על נושא השמרים, בדקנו מה תהיה השפעת סוג הקמח על תפיחת הבצק. הרעיון היה למצוא נושא שהוא גם מדעי וגם קשור לחיי היום יום, לכן בחרנו שמרים, אשר משמשים את בני האדם כל יום.

שאלת החקר: מהו הקשר בין סוגי קמח שונים לבין תפיחת הבצק?

השערה: הקמח התופח יתפח הכי הרבה מכיוון שבקמח תופח יש אבקת אפייה (מה שאין בקמחים האחרים) ויותר שמרים מהקמחים האחרים.

מהלך הניסוי: לוקחים 3 קערות באותו גודל. בכל קערה שמים את אותם המרכיבים (שמרים, קערות, כוס מדידה, סוכר, מגבות ומים) באותם כמויות, רק שמשנים את סוגי הקמח. בקערה הראשונה שמים קמח לבן, בקערה השנייה שמים קמח מלא ובקערה השלישית שמים קמח תופח.
מוסיפים חצי כוס מים וחצי כפית וחצי כפית סוכר שמרים לכול קערה. מערבבים ויוצרים בצק. מודדים את הבצק ורושמים.
לאחר מכן מכסים את הקערות במגבת ומחכים שעה שהבצק יתפח.
אחרי שעה מורידים את המגבת ומודדים כמה כול בצק תפח.

ממצאים: הבצק של הקמח התופח תפח ב 2.5 ס"מ
הבצק של הקמח המלא תפח ב1 ס"מ
הבצק של הקמח הלבן תפח ב0.5 ס"מ

מסקנות: הקמח התופח תפח יותר מהקמח המלא והלבן מכיוון שבקמח התופח יש עוד חומר מתפיח שהוא אבקת אפייה. אנו ממליצות להשתמש בקמח תופח בכדי להתפיח בצק בצר יותר מהר או יותר גדול.

5 תגובות:

  1. תשובות
    1. הכותרת לא כלכך עניינית כי לא הבנתי כלכך על מה מדובר
    2. שאלת החקר ממוקדת וניתן להבין מה הן רוצות לבדוק
    3. השאלות משנה ענייניות ויכולות לעזור לתשובה של שאלת החקר
    4. יש איסוף ומידע רחב לרקע המדעי
    5. הייתה כתיבה של פוסט להצעה לחקר
    6. יש ניסוח תקין ושפה מדוייקת
    7. יש רישום של בבילוגרפיה
    8. הבלוג אסטטי
    9. אין שימוש בגאדג'טים
    10. הניסוי מעניין וברור
    11. אין בקרה וחזרות בניסוי המתואר. את הניסויי הם עשו רק פעם אחת, בדקו כיצד כל סוג קמח משפיע על תפיחות הבצק ולא חזרו על אותה פעולה שוב. לא הייתה גם בקרה בניסוי.
    12. מה שמצא חן בעיניי בעבודה שלהם הייתה בעצם הנושא שם בחרו שהוא כיצד משפיע סוג הקמח על תפיחת הבצק, וזה נושא מעניין.
    13. מש אהבתי את הניסוי שעשיתם היה ברור, ונושא היה גם מעניין. הייתי ממליצה לכן לעשות חזרה על הניסוי. אני לא כולכך אוהבת גאדג'טים אבל הייתי ממליצה לכן להוסיף אם אתן רוצות.

    השבמחק
  2. יותם:
    1. כותרת לא משעשעת ולא מבינים
    2. שאלת החקר ממוקדת לנושא ומבינים ממנה את הניסוי.
    3. חלק מהשאלות טובות ועניניות אבל חלקם קצת לא קשורים לנושא עצמו ולשאלת החקר.
    4. הרקע המדעי לא מורחב ולא ממקור מהימן
    5. הצעת החקר טן ובה וקשורה לדרישות בכך שזאת שאלה שהיא שאלה כימית ולא ביולוגית.
    6. השפה תקינה.
    7. יש ביבליוגרפיה
    8. בלוג לא יפה לטעמי
    9. יש שימוש בגרף ותמונות
    10. נושא ברור ומעניין
    7. יש ביבליוגרפיה תקינה
    8. ועיצוב לא לטעמי
    9. יש שימוש טוב בתמונות ובגרפים.
    10. נושא מעניין וברור
    11. כן יש בקרה יש שלושה ניסוים רק סוג הבצק שונה אותם חומרים אותם כמויות ואותם קערות
    12. את הניסוי הוא מעניין
    13. את הכותרת ואת העיצוב

    השבמחק
  3. 1- כותרת יפה, אבל לא מדויקת וממוקדת.
    2- שאלת החקר מנוסחת טוב.
    3- השאלות מתאימות לנושא והן מעניינות ומסקרנות,
    4- אין מספיק פירוט ברקע המדעי.
    5- ההצעה לחקר טובה ורשומה לפי הדרישות.
    6- הניסוח תקין והבלוג מנוסח בשפה הולמת ומדוייקת.
    7- רשמתם בבליוגרפיה.
    8- העיצוב יפה אך לא צבעוני
    9- יש שימוש בגאדגטים, תמונות ועוד..
    10- הנושא שבחרתן ברור ומעניין.
    11- יש בקרה, בודדתם את הגורם שהוא סוג הקמח ושמרתם על כל שאר התנאים מתאימים.
    12- מצא חן בעיני בעבודה הטבלה עם התמונות, היא מושקעת, רואים שהשקעתן בניסוי והנושא ממש מעניין.
    13- לפי דעתי עליכן לשפר בבלוג שלכם את העיצוב, להוסיף יותר צבעים כי הוא די משעמם ולמקד את הכותרת שלכם.. "תופחים בגוונים" זהו לא שם ממוקד לבלוג.
    תפרטו יותר ברקע המדעי, תוסיפו מעוד מקורות שונים ומגוונים ותרחיבו ככל האפשר.

    השבמחק
  4. 1- כותרת יפה, אבל לא מדויקת וממוקדת.
    2- שאלת החקר מנוסחת טוב.
    3- השאלות מתאימות לנושא והן מעניינות ומסקרנות,
    4- אין מספיק פירוט ברקע המדעי.
    5- ההצעה לחקר טובה ורשומה לפי הדרישות.
    6- הניסוח תקין והבלוג מנוסח בשפה הולמת ומדוייקת.
    7- רשמתם בבליוגרפיה.
    8- העיצוב יפה אך לא צבעוני
    9- יש שימוש בגאדגטים, תמונות ועוד..
    10- הנושא שבחרתן ברור ומעניין.
    11- יש בקרה, בודדתם את הגורם שהוא סוג הקמח ושמרתם על כל שאר התנאים מתאימים.
    12- מצא חן בעיני בעבודה הטבלה עם התמונות, היא מושקעת, רואים שהשקעתן בניסוי והנושא ממש מעניין.
    13- לפי דעתי עליכן לשפר בבלוג שלכם את העיצוב, להוסיף יותר צבעים כי הוא די משעמם ולמקד את הכותרת שלכם.. "תופחים בגוונים" זהו לא שם ממוקד לבלוג.
    תפרטו יותר ברקע המדעי, תוסיפו מעוד מקורות שונים ומגוונים ותרחיבו ככל האפשר.

    השבמחק
  5. 1. כותרת עניינית ביותר שמשקפת את הנושא.
    2. שאלת החקר יחסית ממוקדת, אפשר להוסיף מעט.
    3. שאלות משנה מתאימות ומעניינות.
    4. אספו מעט מאוד מידע.
    5. יש.
    6. הניסוח טוב והשפה מדויקת.
    7. יש רישום של מקורות המידע שמהם לקוח המידע אך יש מעט מדי מידע.
    8. הבלוג אסטטי ביותר ונראה מעולה.
    9. יש שימוש רב בתמונות ובנוסף גם גרף.
    10. הנושא ברור ומעניין מאוד.
    11.
    12. דרך הניסוח מצאה חן בעיני וגם התמונות הענייניות והיפות.
    13. עליכם להוסיף עוד מידע על החקר.

    בקיצור עבודה יחסית מעולה. הבלוג ניראה אסטטי מאוד והתמונות ענייניות , עליכם להוסיף מעט מידע כל הכבוד המשיכו כך!

    ליאור קימל ט'2

    השבמחק